Szentesi Református Idősek Otthona

Legyen nálunk otthon!
Tájékoztató
Az ápolásról, gondozásról
Mentálhigiéniés munkáról
A megnyitó képei
Házirend
SzMSz
Szakmai Program
Kapcsolat
Linkek
Pályázatok
Hirdetés
Sajtómegjelenés
Adatkezelési tájékoztatóA Szentesi Református Idősek Otthona 2007. decemberében kezdte meg működését, fenntartója a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség.

Szentes városa a Dél-alföldi régióban helyezkedik el, Csongrád megyében a Tisza és a Hármas –Kőrös által közrefogva. Az alföldi kisváros hangulata kiváló lehetőséget teremt az idős emberek nyugodt, békés környezetben való pihenésére. A Szentesi Református Idősek Otthona épülete a város központjában, a főtéren helyezkedik el, ezért könnyen megközelíthető. Az otthon lakói a központi elhelyezkedés következtében mindent könnyen elérhetnek.

Az Otthon korszerűen kialakított épületében minden az idős emberek kényelmét és igényeik magas színvonalú ellátását szolgálja. Az egész intézmény akadálymentesített. Az 1, 2, illetve 3 ágyas lakószobák mindegyike rendelkezik fürdőszobával. Tíz személyenként felszerelt teakonyha áll a lakók rendelkezésére. A házaspári lakóegységekben felszerelt teakonyha és fürdőszoba van. Minden helyiségben az idős emberek igényeit figyelembe vevő igényes, átgondolt bútorzat (szék, fotel, asztal, könyvespolcok) található. Minden szobában biztosított a kábeltelevízió, telefon, számítógép/internet használata. A közösségi helyiségekben külön térítés nélkül használható a számítógép, az internet és a televízió. A lakókat, vendégeket barátságosan berendezett közösségi terek várják. Az Otthon kertjében pergolák, padok, szökőkút szolgálják a lakók pihenését, kikapcsolódását. A park mellett lévő földterületet kisebb parcellákra osztottuk fel, hogy ott - a beköltözők igénye szerint - kertészkedésre nyíljon lehetőség.

Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelkigondozásnak. Alapvető célunk a pihenésre vágyó, gondozásra szoruló ember szükségleteihez igazodó segítségnyújtás biztosítása. Ezt szolgálják a jól felkészült szakemberek által szervezett foglalkoztatások, csoportfoglalkozások, beszélgetések, istentiszteleti alkalmak, kulturális programok.

A teljes körű ellátás körében intézményünk biztosítja a napi háromszori étkezést (szükség esetén speciális diétát), a textíliával való ellátást, a mentális gondozást, egészségügyi ellátást, (napi 24 órás nővéri felügyelet, heti 2x2 óra orvosi ellátás, szűrő vizsgálatok, heti 4 óra gyógytorna) a lakhatás feltételeit.

Az intézményben biztosított ellátásért térítési díjat kell fizetni. Az intézményi térítési díj mértékét a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma határozza meg.

A térítési díjak 2019. június 1-től:

egyszemélyes szoba: 159.000.-Ft/hónap
kétszemélyes szoba: 139.500.-Ft/hónap/fő
háromágyas szoba: 120.000.-Ft/hónap/fő
házaspári szoba: 139.500.-Ft/hónap/főTisztelettel:
Horváth Imre
intézményvezető
Honlapkészítés