Szentesi Református Idősek Otthona

Legyen nálunk otthon!
Tájékoztató
Az ápolásról, gondozásról
Mentálhigiéniés munkáról
A megnyitó képei
Házirend
SzMSz
Szakmai Program
Kapcsolat
Linkek
Pályázatok
Hirdetés
Sajtómegjelenés


Ápolási feladatok

A Szentesi Református Idősek Otthonában az idősek gondozását komplex gondozás keretében valósítjuk meg. A gondozás valamennyi elemét (fizikai, egészségügyi, lelki) együtt alkalmazzuk, figyelembe véve a lakók egyéniségét, igényeit, kultúráját. Az ellátottak állapotától függő személyre szabott gondozást folytatunk.

Huszonnégy órás szakápolói nővérszolgálatunk lehetővé teszi a váratlan helyzetek gyors és szakszerű ellátását.

Intézményünk orvosa hetente (4 órában) keresi fel lakóinkat, de szükség esetén bármikor hívható. Ügyeleti időben, az egészségi állapotban történő rosszabbodás esetén, gondoskodunk a állapotnak megfelelő ellátásról (ügyelethívás, mentő hívás). A szükséges szakorvosi és szűrő vizsgálatokat megszervezzük lakóink számára. Korszerűen felszerelt orvosi rendelő szolgálja lakóink kényelmét és biztonságát, segíti orvosunk munkáját.

Jogszabálynak megfelelően gyógyszer és gyógyászati segédeszköz ellátást szakorvosi javaslatra biztosítjuk.

Gyógytornászunk heti három alkalommal tart egyéni és csoportos tornát. A hét többi napján gyógytornász szakember irányításával intézményünk dolgozói vezetik a csoportos tornát és segítik az egyéni tornagyakorlatok elvégzését. Korszerűen felszerelt rehabilitációs szobánk lehetővé tesz az egyéni foglalkozást.

Orvos által irányított diétás étkeztetést biztosítunk, dietetikus bevonásával. Menü választási lehetőség, napi háromszori étkezés áll lakóink rendelkezésére, hetente három alkalommal meleg vacsorát biztosítunk.

Ápolásunk, gondozásunk során a holisztikus szemléletre törekszünk: lakóinknak nemcsak testi, hanem szellemi, érzelmi, szociális és lelki szükségleteit is figyelembe kívánjuk venni.

Egészségnevelő előadások keretében próbáljuk bővíteni ismereteiket az egészség megőrzéséről és annak helyreállításáról.

2016-tól Otthonunk vezető ápolója, Nemecz Ágnes újra fogadóórát tart.
Ideje: minden hónap első csütörtökén 16.00-17.00 óráig. (Az első alkalom január 7-én lesz!)
Lakóink egészségi állapotával, illetve ápolással kapcsolatos kérdésekben szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére. Ebben az időszakban elérhető személyesen, vagy az intézmény telefonszámán.


Honlapkészítés